Ocenenia:
Zlatá medaila Muvina 2010
TOKAJSKÉ
SAMORODÉ SLADKÉ
2005
SLOVENSKÉ TOKAJSKÉ VÍNO
Výrobené v oblasti TOKAJ z hrozna prezretého a z časti scibebovaného činnosťou ušľachtivej formy plesne Botrytis cinerea s jemnou chlebovinkou, typickou pre tokajské vína.
Produced in the Tokaj region of Slovakia. The wine is sweet with a soft flavour after bread, so typical for tokaj wines, the taste appears while the wine ages in the cellars carved in the tuff stone.
Sladší brat samorodného suchého. Vyrába sa v rokoch, keď sa vytvorilo menej cibéb a hrozno dosiahlo vysokú cukornatosť.Vo výnimočných rokoch sa kvalita približuje k tokajským výberom. Mladé samorodné sladké charakterizuje kvetnatá sladkosť, staršie vína chutia po mede a prezretom ovocí. Skvele doplnia chuť hydinových paštét a zrelých syrov. Obsahujú viac ako 10 g/l zvyškového cukru.
0,375 l alk. 12 % obj.