Kategórie

Vinič Bogatyr stolový rezistentný skorý tmavomodrý

Vinič Bogatyr stolový rezistentný skorý tmavomodrý
Vinič Bogatyr stolový rezistentný skorý tmavomodrý Vinič Bogatyr stolový rezistentný skorý tmavomodrý Vinič Bogatyr stolový rezistentný skorý tmavomodrý
Výrobca: Patak
Kód produktu: bio vinič
Dostupnosť: Skladom
Cena s DPH: 15,0000€
Bez DPH: 15,0000€
Množstvo:  
   -   

Charakteristika hrozna Bogatyr

Hrozno odrody Bogatyr má bisexuálne kvety, nepotrebuje opeľovače. Na jednom výhonku sa tvoria 2-3 kvetenstvo.

Doba dozrievania hrozna Bogatyr

Bogatyr hrozno sú rôzne skoré dozrievanie. V severných regiónoch Ukrajiny nastane úplná zrelosť 25.-30. augusta.

Výnos

Úrodnosť pri pestovaní na čerstvom vzduchu sa z kríka získava 4-6 kg bobúľ. 

Chuť hrozna Bogatyr

Chuťové vlastnosti sú vysoko cenené. Šupka na bobuľách je mäkká, nepostrehnuteľná pri jedle. Mäsité ovocie má harmonickú chuť, kyselina v nich je vyvážená, akumulácia cukru je vysoká.

Mrazuvzdornosť

Odoláva poklesu teploty na -22 ° C.

Tolerancia sucha

Bogatyr preukázal vysokú odolnosť voči suchu. Ale počas dozrievania bobúľ potrebuje hybrid zalievanie. Nedostatok vlhkosti negatívne ovplyvňuje výnosy.

Odolnosť voči chorobám a škodcom

Odolnosť voči chorobám je vysoká. Hybridná forma bogatyr má dobrú imunitu voči chorobám. Včasná preventívna liečba kríkov roztokom síranu meďnatého zvýši ich kapacitu.

S škodcami je to trochu horšie. Vosy a vošky nie sú ľahostajné k hybridu. Sú kontrolované insekticídmi. Pre pruhovaný hmyz, ktorý si nenechá ujsť príležitosť jesť sladké bobule, usporiadajte nádoby so sirupom s prídavkom pesticídov. Niektorí pestovatelia hrozna, aby chránili plodinu pred bodavým lupičom, odporúčajú položiť sieť na strapce.

Použitie

Bogatyr patrí k odrodám komerčného účelu, dobre toleruje prepravu, po dlhú dobu si rezané strapce zachovávajú svoj predajný vzhľad. Bobule sú vhodné na čerstvú spotrebu.

Aby strapce zostali dlhšie čerstvé, je potrebné dodržiavať niekoľko pravidiel: miesto na skladovanie úplne suché, miestnosť by mala byť vetraná, tmavá, bez cudzích pachov. Teplota v špajzi je od +1 do +5 ° C.

Klady a zápory

  • vynikajúca chuť,
  • prepravovateľnosť,
  • dlhá trvanlivosť bobúľ,
  • vysoké obchodné vlastnosti,
  • bisexuálne kvety na kríku.
  •  

Záver

Bogatyr hrozno je výsledkom ukrajinského výberu. Kultúra je odolná voči chorobám postihujúcim bobuľové kríky. Autor ho zaradil do TOP 10 najlepších odrôd svojej vlastnej produkcie, pretože hybrid sa ukázal ako nenáročný v starostlivosti.

 

Napísať recenziu

Vaše meno:


Vaša recenzia: Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete. Porovnanie cien na Pricemania.sk
CD Inter Ltd. 2024 - Grafika & WEBdesign